21 Şubat 2015 Cumartesi

Stampa ve mühürler

Son dönemdeki takıntılarımdan olan mühürleri göstermek istiyorum. Bu mühürleri hayal gücümüze kalmış olarak her yerde kullanabiliriz. Örneğin, her ne kadar artık pek yaygın olmasa da mektuplar, defter süslemeleri, hediye paketleme ve son zamanlardaki uğraşlarımdan biri olan albüm hazırlamada kullanılabilir.


 





Alışverişi yaparken stampa seti de aldığımı sanıyordum, almamış olduğumu görünce hayal kırıklığına uğradım, bir daha ki sefere artık.

Bu mühürler beni çocukluğuma götürdü. Küçük renk renk  desenli mühürler satılırdı defterlerimi süslerdim. İlk mühürümü Bakırköy meydan da ara sokakta ki bir kırtasiyeden almıştım. 

Belki epeydir vardır yetişkinler için olanlar ama benim dikkatimi yeni çekti.

O kadar çok çeşit var ki insan hangisini alacağını şaşırıyor. Artık birçok yerde de satılıyor. Yavaş yavaş bu tarz hobilerin ülkemizde de yaygınlaşması beni çok mutlu ediyor.

15 Şubat 2015 Pazar

Kaweco sport

Sonunda Kaweco' ma kavuştum. Önceki yazıda da söylediğim gibi renk seçimi biraz zor oldu, ben beyaz istiyordum ancak kaligrafi uçlu vardı beyaz olarak. En son siyah da karar kıldım. Altın rengini pek sevmiyorum aslında ama bunu çok sevdim. Kapalıyken minicik bir kalem, kapağı arkasına takılarak büyütülüyor kalem. Küçükken yazmak zor tabi.



Sipariş verirken pompa da istedim. Kartuş da güzel oluyor ama sanırım mürekkep doldurmayı daha çok sevdim. Resimde görülen Lamy mürekkebin kırmızısı. Gövdeyi kapağı arkadayken çıkarmıştım ayrı çekmemişim resim.



Defter Rhodia, mükemmel bir yazımı var bence bu defterde, en çok arkaya geçirmemesini sevdim. Kısa süre önce başlayan mürekkep maceramda bunu deneyerek de anladım. Altta ki resim kalemin kapak arkaya takılı hali gayet rahat bir yazımı var.


Kötü bir yazım var biliyorum ama mürekkebin kağıt üzerindeki rengini göstermek istedim. Lamy safari kalemleri çok sevsemde sanki bu kalemi daha bir sevgiyle kucakladım :) .

Sanırım minicik olmasından çantaya at rahatça taşı hissi uyandırdı bende. Tabi çok deneyim sahibi değilim.  Biraz tereddütlüyüm de akar mı çantada diye.



Çok severek takip ettiğim bloglar var Mürekkep faresi, Write to Me Often, Historian gibi. Onları takip ederek bir şeyler öğrenebilmeyi umut ediyorum.

12 Şubat 2015 Perşembe

Pilot Kaküno


Bir önceki yazıda dolma kalemlerden bahsetmiş tercihimi Kaweco'dan yapacağımı söylemiştim. Renk renk şekerler gibi Kaweco lara bayılıyorum ama tek bir tane alacağımı düşünerek en beğendiğimi beyazını almak istedim ancak bulamadım. Gerek mağazalarda gerek internette, beyaz kaligrafi uç olarak var, bense fine uç istiyordum.  Sonuç olarak biraz arama, biraz düşünme derken o arada dayanamayıp yine çok beğendiğim Pilot'un Kaküno kalemini aldım. Evet başlangıç kalemi ama çok güzel bir rengi var beyaz gövde ve pembe kapak, yine m uç. Severek kullanıyorum.

 

Resimde fark ediliyor mu bilmiyorum ama ucunda gülen yüz var.


Bir kere taktım ya dolma kaleme heryerde dikkatimi çekiyor. Her önünden geçtiğimde içeri girmeden edemediğim Rossmann da altta ki kalemi gördüm çok uygun bir fiyataydı. İki tane aldım, mavi ve pembe. Maviyi hediye etmek için aldım.  Küçük yaşda dolma kalemle tanışmasını istediğim birine :).
Kalemin görüntüsü idare eder, paketten iki tane de kartuş çıkıyor.



Ben başka bir kartuş kullandım ama lamy lerden sonra bana öyle cızırtılı geldi ki fark edilmeyecek gibi değil. Olsun ama denemek güzel yine de kullanıyorum.




Nasıl bir merakmış bu sürekli aklım kalemlerde hala başka kelemlere merak duyuyor olsam da bunların arasına dolma kalem de eklendiği için mutluyum.

3 Şubat 2015 Salı

Kitap üzerine not

Kitap okurken üstünü çizenlere, çeşitli notlar alanlara hayranlıkla şaşkınlık arasında bir duyguyla bakıyorum. Ben kitaplarıma kıyamıyorum. Okurken bile tam olarak ardına kadar açmadan okurum, kıvıramam öyle ardına kadar. Yapanları yadırgamam sadece şaşırırım. Aslında bir bakıma da kitabın tadını çıkardıklarını, kitaba doyduklarını düşünürüm.

Her ne kadar kitabın üzerini çizip, yazı yazamasam da ayrı defterim vardır dikkatimi çeken sözleri yazdığım hangi kitaba ait olduğunu yazdığım. Ve düzenli yapamasamda hakkında kısa yazılar yazdığım.

Yeni bitirdiğim kitapla bir yöntem daha uygulamaya başladım ki bir çoğumuzun sevdiği post it lerle renkli kağıtlarla ve masking tape lerle kendime kitap üzerinde yazı alanı oluşturmak yeni uygulamaya başladığım bu yöntemi çok sevdim. Kitap hakkındaki duygularımı yıllar sonra arkasına baktığımda hatırlayabilmek güzel olacaktır eminim. Ve instagram da bir fotoğraf paylaştım bununla ilgili;



Okuduğum bir kitabı yıllar sonra elime aldığımdaki  hatırlayamama hissini sevmiyorum. Acaba o kitap bana ne hissettirmişti, bittiğinde neler düşünmüştüm hatırlamak istiyorum. Böyle yaparak bunu gerçekleştirebileceğim inşallah. En son okuduğum kitabın arkasına post it yapıştırıp gördüğünüz gibi bantlarla tutturdum ardından yazımı yazdım.